Kuchnia

przepisy inne

Czosnek i Dijon Pieczony łosoś
Składniki na najlepszy Łosoś pieczony
filety z łososia (1,5 lbs to był dziki nerka)
2 łyżki natki pietruszki, świeżo posiekane
2 duże lub 3 małe ząbki czosnku, sprasowane
1/2 łyżki musztardy Dijon (użyliśmy szary Poupon)
1/2 łyżeczki soli
1 / 8 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1/8 szklanki oliwy z oliwek światła (nie extra virgin, wybrać coś z wyższego punktu dymu)
2 łyżki świeżego soku z cytryny
plasterki cytryny
Rozgrzej piekarnik do 450˚F.
1. Wyłożyć oprawkach blachy do pieczenia folią. Nie linii danie, a później żałował, a ja usunięty zaciekle na dzień i pół.
2. W małej misce wymieszać: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2-3 ząbki czosnku, wciśnięty 1/2 łyżki musztardy Dijon, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu, 1/8 filiżanki oliwy z oliwek i 2 łyżki soku z cytryny. Powąchaj; to jest po prostu niesamowite!
3. Kawałek łososia na równe części: Skończyło się na 4 spore kawałki łososia. Ułożyć je na wyłożonej naczyniu do pieczenia ze skóry-side-down. 4. Hojnie myć wszystkie strony łososia z sosem ze świeżych i góry plasterki cytryny.

5. Piec w temperaturze 450 ° C przez 12-15 minut lub do momentu, po prostu ugotowane i łuszcząca. Nie należy zbyt gotować albo będzie suchy. Nie masz go! Łatwe, doskonałe danie. Zobacz wszystkie gunk musiałem szorować się naczynie do pieczenia? Tak, uczyć się od mojego błędu i ustawić ją folią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation