Kuchnia

Przepisy

Pietruszkowe naleśniki z pastą twarożkową z kuminem

Składniki:

ciasto naleśnikowe:

2 jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
kapka oleju
szczypta soli
posiekane 1-2 pęczki natki pietruszki (jak bardzo lubicie)



pasta:

100g twarogu półtłustego
6 suszonych pomidorów, posiekanych
3-5 łyżek oliwy z zalewy pomidorowej
1-2 łyżeczki kuminu (my daliśmy 2, bo lubimy)
1-2 ząbki czosnku, wyciśniętych
1-2 ugotowane lub upieczone marchewki, posiekane
sól, pieprz




Składniki ciasta wymieszajcie dokładnie i usmażcie naleśniki.
Składniki pasty wrzućcie do malaksera, zmiksujcie, powoli dolewając oliwę, aż pasta będzie gładka.
Posmarujcie pastą naleśniki, zawińcie. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation