Kuchnia

KULINARIA dla Sary

Krewetki z sosem chili - styl.pl
Składniki: 30 dag ugotowanych i obranych krewetek tygrysich, duża czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, czerwona papryczka chili, łyżeczka tartego imbiru, łyżka sosu sojowego, 3 łyżki słodkiego sosu chili, łyżka chińskiego sosu śliwkowego, pół szklanki bulionu warzywnego, kilka gałązek szczypiorku, 2 łyżki oleju sezamowego do smażenia, oliwa z oliwek, sól.

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i drobno pokrojoną papryczkę chili bez pestek. Całość podsmaż kilka minut. Następnie wlej sos sojowy, sos chili i sos śliwkowy.

Wymieszaj i dolej bulion. Wszystko razem gotuj około 10 minut, wrzuć krewetki i chwilę podduś w sosie. Pod koniec dodaj szczypiorek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation