Kuchnia

jedzonko

duże opakowanie herbatników
2 garści prażonej pszenicy w miodzie (chrupki do mleka)
300 ml śmietanki 30%
100 g białej czekolady
100 g mlecznej czekolady
mała forma do keksu + papier do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i schładzamy. Schłodzoną w lodówce śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy ciurkiem białą czekoladę wciąż miksując. Do masy dajemy 3/4 naszych chrupek z pszenicy i całość mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, także jej boki. Na spód układamy herbatniki a na nie wykładamy masę śmietankową. Całość przykrywamy resztą herbatników i wkładamy do lodówki.
Mleczną czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wylewamy ją na herbatniki i posypujemy całość resztą chrupek z pszenicy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej 2 godziny. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation