Kuchnia

kuchenne fantazje

Składniki:
około 1kg żeberek wieprzowych – pokrojonych na mniejsze części; ja pokroiłam mniej więcej po 3 kostki
2 średniej wielkości cebule – posiekanych
pół główki czosnku – posiekanego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżka soku z cytryny lub łyżeczka octu winnego
3 łyżki miodu
zioła – majeranek, bazylia
czarny pieprz
sól
Cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, miód, zioła i przyprawy mieszamy w misce aby dobrze się połączyły.
Żeberka dokładnie nacieramy marynatą. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na noc.
Grillujemy na patelni grillowej z każdej strony a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy aż mięso będzie lekko odchodziło od kości. Trzeba uważać aby się nie przypaliły bo miód łatwo się przypala.
Żeberka można również grillować tradycyjnie lub piec w worku foliowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation