Kuchnia

alkohole

Easy Sugar Free Mulled Wine | The Macadames

2/3 - 1 szklanka miodu lub syropu klonowego (lub więcej do smaku)
1/2 szklanki soku pomarańczowego
2 laski cynamonu
6 całe goźdiki
kardamon
Świeżo starta gałka muszkatołowa
Skórki jednej pomarańczy
Skórka z jednej cytryny
Gruszka, pokroić w ósemki
2 butelki 750ml czerwonego wina
2 anyż

Metoda:

1. Umieść miód, sok pomarańczowy, laski cynamonu, goździki, kardamon, gałkę muszkatołową, pomarańczową i cytrynową skórkę oraz gruszki i wlać tyle czerwonego wina na pokrycie miodu. Doprowadzić ciecz do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż miód się roztopi w winie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez kilka minut, aż powstanie piękny syrop.

2. Gdy syrop jest gotowy, zmniejsz temperaturę i dodaj anyż gwiazdkowy, wanilię i resztę wina. Delikatnie podgrzać wino na około 10 minut.

3. Gotowe. Można albo przecedzić wino lub podawać z peelingów i owoców do dekoracji.

Przechowywanie: Wino należy wypić w ciągu 2 dni.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation