Kuchnia

kuchnia

Składniki
240 g ryżu
4 małe filety z piersi kurczaka
250 g gotowanej zielonej fasolki szparagowej
200 g krewetek
100 g groszku
100 g pomidorów
1 czerwona papryka
2 łyżki oliwy z oliwek
2 l wywaru warzywnego
1 łyżeczka soli
przyprawy: szafran, papryka


Metoda Przyrządzania
Umyj i pokrój pomidory. Umyj i odcedź fasolkę szparagową. Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek na głębokiej teflonowej patelni i usmaż pokrojonego w kostkę kurczaka. Dodaj fasolkę i podsmaż. Dodaj pomidory, groszek, łyżeczkę papryki i gorący wywar warzywny. Gotuj na dużym ogniu, aż zacznie wrzeć. Potem duś, aż kurczak będzie gotowy, a warzywa miękkie (ok.15 minut). Przy użyciu łyżeczki rozgnieć nitki szafranu i dodaj do reszty składników. Zwiększ ogień i dodaj ryż. Gotuj na dużym ogniu około 10 minut, potem dorzuć krewetki, zmniejsz ogień i duś przez 10 minut. Zdejmij z ognia i odstaw paellę na 5 minut. Podawaj gorącą, przyozdobioną kawałkami papryki na wierzchu. Nie zapomnij o sałatce np. z pomidorami, cebulą, ogórkiem, oliwkami i sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation