Kuchnia

kuchnia słodka

Składniki: (około 12-14 sztuk)
100g biszkoptów
175g gorzkiej czekolady
50g miękkiego masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Pokruszyć biszkopty, czekoladę podzielić na kostki i rozpuścić w miseczce, umieszczoną na garnku z ciepłą wodą.

Do czekolady dodaj masło, cukier i pokruszone ciastka. Wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 15 minut.

Z czekoladowej mieszanki formuj kulki. Obtaczaj je w kakao lub wiórkach kokosowych.

Wkładaj do specjalnych papierków lub układaj je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.

Zamiast biszkoptów, dodaj herbatniki, a gorzką czekoladę możesz zastąpić białą lub mleczną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation