Kuchnia

ciasta

Ptasie mleczko

Składniki:
- 2 szkl. mleka
- 2 opakowania bitej śmietany w proszku
- 3 różnokolorowe galaretki

Przygotowanie:
Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm.
Pierwsza warstwa: galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia.
Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób.
Trzecia warstwa: Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na całość i schłodzić. Deser należy przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation