Kuchnia

wypieki

kulki marchewkowe love

16 kulek-porcja 2 kulki

80 g ziaren słonecznika
80 g płatków owsianych
100 g daktyli
50 g wiórek kokosowych
80 g marchewki
1/4 szklanki masła orzechowego z orzeszków ziemnych
1 płaska łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatolowej
1/3 szklanki wiórek do posypania kulek
Porcja 2 kulki
230 kcal
IG 47, ŁG 8
Smacznego ❤️
Marchewkę zetrzeć na tarce lub zmiksować blenderem. Wyjąć z blendera do miski.
Na patelni uprażyć płatki owsiane, ziarka słonecznika, wiórki kokosowe.
Do blendera włożyć daktyle, wszystkie uprażone składniki i masło orzechowe. Zmiksować
Dodać marchewkę, cynamon i gałkę i zmiksować raz jeszcze. Przełożyć masę do miski.
Na talerz wysypać wiórki kokosowe. 
Dłonią formować z ciasta kulki, mniej więcej o wielkości orzecha włoskiego.
Każda kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Przełożyć do szklanego naczynia. Może być słoik.
Marchewkowe love może stać w lodowce nawet 7 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation