Kuchnia

Kuchnia

Warzywna frittata


Potrzebujemy:

3 jajka
2 łyżeczki mąki
cukinia - pokrojona w kostkę
pomidor - sparzony, pokrojony (bez skórki!)
kukurydza (2 łyżki)
szczypior
2 plasterki sera żółtego
sól i pieprz
do smażenia - masło klarowane


Jajka miksujemy, dodajemy mąkę, sól i pieprz. Cukinię smażmy delikatnie na patelni. Do masy jajecznej dodajemy wszystkie warzywa (wcześniej pokrojone), serek żółty, mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i wlewamy naszą masę. Smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Kiedy nasza frittata jest już zrumieniona, przekładamy ją na drugą stronę (ja robię to z pomocą talerza - nakładam talerz na górę patelni, obracam i zsuwam frittatę znów na patelnię). Na wierzch proponuję posypać startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation