Kuchnia

Healthy lifestyle

2 garści roszponki
50 g makaronu pełnoziarnistego
60 g wędzonej makreli
100 g brokułów
6-7 pomidorków koktajlowych
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka sezamu
opcjonalnie 2 łyżki jogurtu naturalnego do polania

Na parze lub w małej ilości wody gotujemy brokuły, powinny być lekko miękkie ale wciąż chrupkie.
Równolegle w lekko osolonej wodzie gotujemy makaron pełnoziarnisty - al dente, wystarczy kilka minut.
Ugotowane składniki dokładnie odsączamy, mieszamy z posiekaną cebulką, roszponką, kawałkami makreli i pokrojonymi pomidorkami, a całość posypujemy po wierzchu sezamem.
Opcjonalnie możemy polać sałatkę jogurtem naturalnym lub jogurtowym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation