Kuchnia

FAST FOOD

Składniki:

2 bagietki (o długości 25 cm)
3 jajka
3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
3 łyżki szczypiorku posiekanego
½ łyżeczki przecieru z chili (np. sambal oelek, pasta z chili) lub posiekana papryczka chili (bez pestek)
40 ml mleka
60 g startego twardego koziego sera
½ łyżeczki papryki (słodkiej, ostrej lub wymieszanej)
sól
pieprz

Wykonanie:

Środek obu bagietek wydrążamy. W tym celu wycinamy w bagietce rowek o przekroju litery V i podważając nożem, wyjmujemy środek. Powinny nam powstać dwie łódeczki – kajaki

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy posiekaną wędlinę, szczypiorek, przecier (lub posiekaną) chili i mieszamy. Dolewamy mleko. Dodajemy starty ser. Przyprawiamy solą, papryką i odrobiną pieprzu.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C, bagietki pieczemy 20- 25 minut, aż nadzienie się przyrumieni i zetnie.

Podajemy od razu ciepłe!

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation