Kuchnia

kuchenkowo, napojowo

Babeczki z kuskusu z sosem curry


Składniki

400 ml bulionu warzywnego
200 g kaszy kuskus
1 cebula
1 czerwona papryka
150 ml jogurtu naturalnego
3 jajka ugotowane na twardo
200 g szynki
2 jajka (surowe)
pieprz świeżo zmielony
sól


Przygotowanie

Zagotować bulion warzywny, ściągnąć z ognia i wsypać do niego kaszę kuskus. Przykryć i odstawić żeby napęczniał (jeśli będzie zbyt rzadki to odparować). Cebulę zeszklić na oliwie, dodać paprykę. Poddusić aż będą miękkie. Do kuskusu dodać jogurt, podduszone warzywa, jajka i szynkę pokrojone w kostkę. Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, dokładnie wymieszać. Nałożyć do małych foremek na babeczki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220°C, piec przez 20 min. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia, wyjąć z foremek, podawać z sosem jogurtowo-ziołowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation