Kuchnia

kuchenkowo, napojowo

Składniki

100 g Kaszy Kuskus Kupiec
15 ml wody
15 ml mleka
sól, pieprz
1 opakowanie kulek mozzarelli (250g)
sos pomidorowy


Przygotowanie

Podgrzać w garnku wodę i mleko, następnie wsypać kuskus.

Gotować na małym ogniu, aż kuskus spęcznieje i odklei się od ścianek garnka. Dodać przyprawy.

Z ciepłego kuskusu uformować zwięzłą kulę wielkości orzecha, wcisnąć w środek kulkę mozzarelli i ponownie uformować kulę tak,aby zakryć ser. Uważać, aby warstwa kuskusu nie była zbyt gruba, bo ser się nie rozpuści.

W ten sam sposób przygotować kule z całej objętości kuskusu. Pozostawić do schłodzenia co najmniej na godzinę.

Smażyć kulki w głębokim oleju aż do uzyskania ładnego koloru. Podawać na ciepło z sosem pomidorowym i bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation