Kuchnia

kuchenkowo, napojowo

Mini pavlova

Składniki: Na 6 porcji
4 białka
10 dkg cukru
10 dkg cukru pudru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta soli

300 ml śmietany kremówki
1 cukier waniliowy
cukier puder do smaku

dowolne owoce

Białka ubijamy z solą , a gdy powstanie sztywna piana dodajemy partiami najpierw cukier zwykły, a potem cukier puder. Całe ubijanie powinno trwać ok 15 minut Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy jeszcze przez chwilę. Na blachę kładziemy papier do pieczenia, na którym rysujemy 6 okręgów o średnicy ok 10 cm. Teraz wykładamy na okręgi pianę, boki robimy wyższe, tak by powstało nam coś w rodzaju gniazdka.Ja użyłam do tego szprycy do kremów Wkładamy bezy do piekarnika nagrzanego do 160 st. i pieczemy 40 minut. Zostawiamy bezy do wystudzenia w piekarniku.
Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Nakładamy na bezy, a na górę dajemy owoce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation