Inne

DOBRE RADY

Przechowywanie produktów otwartych.

Wskazówki dodatkowe:
•produkty sypkie (ryż, kasza, makaron, mąka, przyprawy, soda oczyszczona, proszek do pieczenia itd.) najlepiej od razu po otwarciu przesypać do bardzo szczelnego pojemnika i postawić w suchym miejscu; wydłuża to ich trwałość do maksimum i chroni przed szkodnikami
•jak sprawdzić czy proszek do pieczenia lub soda oczyszczona jeszcze się do czegoś nadaje? - wystarczy wrzucić trochę do niewielkiej ilości gorącej wody, jeśli się pieni - ok, jeśli nic się nie dzieje, nic już z niego nie będzie
•masło orzechowe, keczup i dressingi do sałatek (oprócz jogurtowych) można przechowywać poza lodówką
•nieotwarte dżemy trzymamy w ciemnym, suchym miejscu
•wszelkie oleje koniecznie trzymamy w ciemnym miejscu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation