Kuchnia

Sałatki

Sałatka z serem włoskim i jagodami

kładniki na 2 porcje:

2 garści sałaty (u mnie fioletowej odmiany sałaty Lollo)
150 g jagód
1 miękkie awokado
1 opakowanie serka typu włoskiego (u mnie 220 g)
50 g migdałów w płatkach
3 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki oliwy
sól morska

Przygotowanie:

Umytą sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzach. Awokado obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. na podobne kawałki kroimy ser. Ser, awokado, umyte i osuszone jagody układamy na sałacie. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami i polewamy sosem przygotowanym z wymieszanej oliwy, octu i soli morskiej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation