Kuchnia

Sałatki

Carpaccio z burka
Buraki wyszoruj, nie obieraj, upiecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni, w szklanym naczyniu z przykrywką (lub w folii aluminiowej, ja nie używam ze względu na aluminium). Po 30-45 minutach (polecam nie piec do miękkości) lub wtedy kiedy uznasz buraczki za zjadliwe dla Ciebie, wyjmij je, po chwili stygnięcia obierz, pokrój w cieniutkie pasterki i rozłóż na talerzu jak carpaccio.
Na środek nakładamy rukolę. Na rukolę- fetę.

Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek
1, 5 łyżeczki musztardy francuskiej
1, 5 łyżeczki octu balsamicznego
2 plasterki wyciśniętej limonki
sól, pieprz
mieszamy. polewamy,

posypujemy prażonym słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation