Kuchnia

Sałatki

Sałatka z rukolą, łososiem i pomarańczami

3 garści rukoli
3-4 liście sałaty
150 g wędzonego łososia
1 duża pomarańcza
około 12 kulek ciemnych winogron
3-4 łyżeczki prażonych ziaren dyni
garść kiełków brokuła
2 łyżki oleju z pestek dyni
3 łyżki soku z granatów
grubo zmielony czarny pieprz


Sałatę i łososia targamy na mniejsze kawałki. Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, a każdą ćwiartkę kroimy na kawałki. Winogrona kroimy na ćwiartki. Wszystkie te składniki wrzucamy do miski, dodajemy rukolę, ziarna dyni oraz kiełki. Z oleju z pestek dyni i soku z granatów przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation