Kuchnia

Sałatki

Sałatka Cesarska
Sos można kupić lub zrobić go samodzielnie z następujących składników: sok z cytryny, oliwa z oliwek, jajko, sos Worcestershire, czosnek i pieprz.

3 piersi z kurczaka
2 chleby pita
2 małe sałaty rzymskie
150ml sosu cesarskiego
100 g parmezanu
100 g orzeszków pini
Rozgrzewamy patelnię teflonową na średnim ogniu. Dodajemy kurczaka i smażymy przez 4-5 minut z każdej strony, można troszkę podlać wodą a potem jak wyparuje, ładnie podsmażyć. Odkładamy na talerz i przykrywamy folią do ostygnięcia. Grilujemy pitę 2 minuty z każdej strony aż się ładnie przyrumieni. Sałatę rzymską drzemy na kawałki i umieszczamy w misce, układamy na niej pokrojonego kurczaka i kawałki pity. Polewamy sosem cesarskim i posypujemy parmezanem oraz prażonymi orzeszkami pinii. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation