Kuchnia

Przepisy

Zupa serowa z pulpecikami

400 g chudego mięsa (łopatka, szynka)
3 ziołowe serki topione (ok 300g)
1 kostka rosołowa
1 marchewka
1/2 puszki groszku zielonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 łyżeczki majeranku
1 cebula
1 jajko
1 łyżka mąki
sól, pieprz
szczypta ostrej papryki
1 1/2 l wody
koperek

Mięso zemleć dodać startą cebulę,jajko, majeranek, sól, pieprz i wyrobić. Uformować małe pulpeciki posypując mąką.

Wodę zagotować dodać marchewkę startą na grubych oczkach i kostkę rosołową. Włożyć pulpety i gotować 20 minut.

Do miseczki wlać szklankę gorącej zupy i dokładnie rozpuścić serki.
.
Do zupy dodać groszek i kukurydzę doprawić i połączyć z serkami.Przed podaniem posypać koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation