Kuchnia

sałatki

Składniki

pół główki brokuła
100-150 g drobnego makaronu literki
1 czerwona papryka
puszka kukurydzy
150 g szynki
3 jajka na twardo
młody koperek
2 łyżki majonezu
mały jogurt naturalny
sól i pieprz
Przygotowanie :

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i ostudź.
Paprykę umyj, wydrąż nasionka i łodygę. Paprykę pokrój w kostkę.
Brokuła rozdrobnij na mniejsze kawałki (różyczki), a zielone łodyżki pokrój w kostkę.
Zagotuj wodę w garnku, dodaj szczyptę soli i wrzuć do wrzątku brokuły na 2 minuty. Następnie odcedź i przelej zimną wodą. A potem jeszcze raz odcedź.
Szynkę pokrój w kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Do miski przełóż ugotowany makaron, jajka, paprykę i szynkę. Kukurydzę odcedź i dodaj do pozostałych składników.
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem i wlej do sałatki.
Na końcu dodaj sól, pieprz i posyp świeżym koperkiem. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation