Kuchnia

Różna sałatki

Sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską - PrzyslijPrzepis.pl

Pasuje do drugiego dania i do kanapek

1 mała kapusta pekińska
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
2 duże papryki czerwone ( zimą może być marynowana)
5 jaj ugotowanych na twardo
5 konserwowych ogórków
1 cebula
sól
szczypta ziół prowansalskich
majonez
Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską

1. 1. Kapustę poszatkować.
2. Fasole odcedzić na sicie i przepłukać wodą.
3. Paprykę wydrążyć i pokroić.
4. Pokroić jaja, cebulkę i ogórki.
5. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, dodać małą szczyptę ziół i posolić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation