Kuchnia

Deserki i różne słodkości.

pralinki kokosowe
Składniki:
120g czekolady mlecznej lub kuwertury mlecznej
25g kokosu
70g czekolady białej
30ml słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%

Sposób przygotowania:
Czekoladę mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej (lub profesjonalnie: kuwerturę mleczną utemperować).
Przy pomocy pędzelka wysmarować czekoladą ścianki i dno foremek. Formę wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła. Kolejno powtórzyć czynność.
Czekoladę białą razem ze śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kokos i wymieszać. Przestudzoną masę kokosową wyłożyć do foremek. Z góry zalać resztą czekolady mlecznej. (Jeśli czekolada za bardzo zastygnie, wstawić ją na chwilę do kąpieli wodnej).
Formę wstawić do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation