Kuchnia

coś mięsnego

Zapiekane parówki w sosie pomidorowym

składniki:
parówki - 6 sztuk
boczek wędzony - 12 plastrów
pomidory z puszki - 600 gramów
Bulionetka Domowa Drobiowa - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
cukinia - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
ząbek czosnku - 1 sztuka
oliwa - 3 łyżki

1. Parówki przekrój na pół a następnie każdą z połówek zawiń w boczek i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
2. Cebulę, cukinię i paprykę pokrój 2-3 cm kawałki i przesmaż wraz z czosnkiem na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory z puszki oraz Bulionetkę Knorr – całość duś na małym ogniu 5 minut. Dopraw do smaku, jeśli uważasz za konieczne.
3. Parówki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 10 minut – do momentu, gdy boczek zapiecze się.
4. Gotowy pomidorowy sos przelej do żaroodpornego naczynia, następnie ułóż na nim zapieczone parówki i udekoruj listkami pietruszki. Podawaj natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation