Kuchnia

Dania obiadowe

BITKI WIEPRZOWE DUSZONE Z GRZYBAMI
Ok. ½ kg wieprzowiny ( miałam z łopatki)
Kilka leśnych grzybów
2 cebule
Sól, pieprz , majeranek, papryka słodka
Trochę mąki
Olej do smażenia, łyżka masła
Szklanka rosołu lub bulionu
Mięso rozbić na plastry, doprawić w/w przyprawami i obtoczyć w mące. Zrumienić na oleju z jedną cebulą, podlać rosołem i dusić pod pokrywką.
Grzyby podsmażyć osobno. Po oczyszczeniu i pokrojeniu w paski podsmażyć je na oleju z dodatkiem masła w towarzystwie drugiej pokrojonej cebuli. Dodać do mięsa po około 20 minutach od podlania rosołem, żeby równo doszły. Dusić wszystko do miękkości jeszcze około pół godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation