Kuchnia

kuchnia wytrawna z piekarnika

indyk z żurawiną i majerankiem
filet z indyka
majeranek
100 g suszonej żurawiny
świeżo mielony czarny pieprz

Dodatkowo:
rękaw do pieczenia

Mięso rozciąć w poprzek tak, aby powstał duży płat; lekko rozbić tłuczkiem.
Na mięso wyłożyć żurawinę; posypać pieprzem i majerankiem.
Całość zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę, następnie obtoczyć ją w majeranku (można na końcu obwiązać ja sznurkiem, moja jednak trzymała się bez dodatkowych pomocy).

Roladę umieścić w rękawie do pieczenia.
Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Po ok. 45 minutach rozciąc rękaw do pieczenia i rozchylić jego brzegi, aby mięso mogło się przyrumienić.

Wystudzoną roladę owinąć folią spożywczą, przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation