Kuchnia

jedzonko

Przepisy kulinarne - DoradcaSmaku.pl - Domowe czekoladki cz.1

Czekoladki w mlecznej czekoladzie i nadzieniem z ganache:

domowe czekoladki z ganache.
Zagotowałam 200ml śmietany kremówki, zdjęłam z ognia i rozupściłam w niej 250g czekolady deserowej. Masę przelałam do pudełka z pokrywką, zamknęłam i wstawiłam do lodówki na kilka godzin.
Z masy, która uzyskała konsystencję orzechowego kremu do kanapek, formowałam kuleczki, które następnie zamroziłam, by łatwiej było je obtoczyć w czekoladzie.



Mleczną czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i obtoczyłam w niej wszystkie zamrożone czekoladki. Widelcem zrobiłam na nich wzór i zostawiłam do stwardnienia.
Gotowe przełożyłam do papierowych papilotek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation