Kuchnia

śniadanka

kajzerki ze szpinakiem i jajkiem
Składniki:
2 kajzerki
2 jajka
ok. 200 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku (możne oczywiście być też świeży)
1 duży ząbek czosnku
sól, pieprz, płatki chilli
2-3 łyżki oleju

Przygotowanie
Kajzerki przekroić na pół i podpiec je, bez tłuszczu, na patelni grillowej (lub w piekarniku) z obu stron, na chrupko.
Wlać olej na patelnię, włożyć zamrożony szpinak, posiekany drobno czosnek i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi. Odkryć i odparować resztkę wilgoci. Posolić i popieprzyć.
Jaja ugotować na półmiękko - 5 minut.
Na podpieczonych grzankach układać porcje szpinaku.
Jajka obrać, przekrajać na pół a połówki te układać na grzankach posmarowanych szpinakiem, lekko je rozpłaszczając na bokach (mam na myśli rozpłaszczanie jajek, a nie grzanek:)
Po wierzchu posypać płatkami chilli.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation