Kuchnia

przepisy cz.2

Sałatka Colesław
Składniki
połowa główki średniej białej kapusty
2 średnie marchwie
0,5 szkl majonezu
sól, pieprz
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki soku z cytryny
cukier
ew. natka pietruszki
1 duża cebula
Kapustę kroimy bardzo drobno nożem, trzemy na grubych oczkach tarki lub w malakserze. Im drobniej tym lepiej. Następnie na grubych oczkach tarki trzemy marchew. Do miski z warzywami wędruje również drobno pokrojona cebula i natka pietruszki (w oryginalnym przepisie jej nie ma, jednak moim zdaniem świetnie tutaj pasuje).Całość doprawiamy majonezem, octem jabłkowym (to on nadaje niesamowity smak tej sałatce), sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Pamiętajmy, że ilości sosu są umowne, musicie po prostu próbować i stworzyć swoją ulubioną kompozycję smakową. Jeśli wolicie ostrzejszą wersję warto dodać trochę musztardy sarepskiej, zaostrzy smak.
Sałatka coleslaw powinna przegryźć się przynajmniej 1 h.
Wzięte ze strony: http://www.codogara.pl/4799/salatka-coleslaw-lepsza-niz-w-kfc/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation