Film

Gotowe na wszystko

Muffiny Bree
SKŁADNIKI
Na ok. 18 muffinek
• 200 g borówek amerykańskich
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 150 g miękkiego masła
• 2 jajka
• 80 g cukru
• 300 g mąki pszennej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 250 ml mleka
• szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
1. Umyte i wysuszone owoce włóż do miski i obsyp mąką ziemniaczaną. Potrząśnij obficie, aby mąka w całości pokryła owoce.
2. Do drugiej miski włóż pozostałe składniki: masło, jajka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i sól. Zmiksuj do połączenia składników.
3. Do masy dodaj owoce i wymieszaj dokładnie.
4. Formę do muffinek wysmaruj tłuszczem, lub wyłóż papilotkami. Ciasto nakładaj mniej więcej do ¾ foremki.
5. Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation