Kuchnia

Zupy

Zupa Tom yom khaa

Składniki

1 bulionetka Bulion drobiowy
2 cm kawałek świeżego imbiru
1 mała papryczka chilli
10 listków limonki kaffir (mrożone)
2 pędy trawy cytrynowej
200 g piersi z kurczaka
100 g krewetek koktajlowych
50 g grzybów shitake
400 ml mleka kokosowego z puszki
pęczek naci kolendry
Etapy przygotowania

1
Rozpuść bulionetkę Bulion drobiowy w 1 litrze wrzącej wody. Dodaj do bulionu obrany i starty imbir, pokrojoną drobno papryczkę chilli i listki limonki kaffir. Pokrój bardzo drobno jasną część trawy cytrynowej, dodaj do zupy i gotuj wszystko około 5 minut.
2
Pokrój piersi z kurczaka w drobną kostkę i dodaj do zupy razem z krewetkami i pokrojonymi grzybami. Gotuj zupę następne 5 minut.
3
Wlej mleko kokosowe, wymieszaj i podawaj posypane posiekaną nacią kolen
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation