Kuchnia

Śniadanie

Ciastka owsiane bez mąki i cukru


1,5 szkl gęstego musu jabłkowego
1 jajko
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka aromatu migdałowego
1 szkl otrębów
1 szkl płatków owsianych g
3 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki żurawiny
2 łyżki płatków migdałowych
6 czubatych łyżek tartych migdałów
1/2 łyżeczki cynamonu
3 łyżki miodu


Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj. Mus jabłkowy wymieszaj z oliwą, jajkiem i aromatem. Połącz i wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dodaj otrębów. Z ciasta, rękami moczonym w wodzie, formuj kulki o średnicy 5 cm. Kulki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczaj łyżką. Wstaw do 180 st na 25 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation