Kuchnia

kuchennie

Tarta z Kalafiora bez mąki

Składniki

Mały kalafior
Dwie polędwiczki z piersi kurczaka
3 jajka
Garść sera żółtego light startego
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki


Przygotowanie


Mięso kroimy na kawałki o dzielimy na dwie części. Jedną część obtaczamy w curry a drugą w papryce - odstawiamy. Kalafiora gotujemy na parze i rozgniatamy w misce ugniataczką do ziemniaków. Dodajemy przyprawy, kurczaka i jajka i mieszamy. Wszystko wylewamy do foremki na tartę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 50-60 minut. Można jeść na ciepło - jest OK. Ale po ostygnięciu - na zimo, jest super! Na podjadanie, przekąskę - myk na talerzyk, odrobinka KETCHUPU - to jest super :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation