Książka

Makaron , kluski , pyzy , pierogi , kopytka

Kluseczki szpinakowe - PRZEPIS
Kluski szpinakowe

Kluski:

ok 150g szpinaku ( użyłam mrożony)
ok 150g twarogu chudego (może być też półtłusty, albo tłusty:))
ok 100g mąki pszennej
2łyżki mąki ziemniaczanej
1 jajo
3 ząbki czosnku ( wg mnie wystarczy 1, ale ja kocham czosnek!)
mąka pszenna do obtaczania
przyprawy: pieprz ziołowy, czarny, koperek, szczypta soli, czosnek granulowany

Wykonanie:
Szpinak rozmrażamy- ja rozmroziłam w garnuszku, dodajemy do szpinaku czosnek. Między czasie do miski wbijamy jajo, dodajemy mąki, twaróg i mieszamy. Dodajemy rozmrożony szpinak, mieszamy. Doprawiamy. Na talerzyk wysypujemy mąkę. Formułujemy kuleczki z farszu i obtaczam w mące. Wrzucam do wrzątku i gotujemy do momentu, aż kluseczki wypłyną. Aby były chrupiące możemy podsmażyć je na maśle
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation