Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pieczone udka – nawet dla największego niejadka

Tego potrzebujesz:
• 4 pałeczki z kurczaka
• cukinia
• 4 łyżki oleju
• 3 łyżki keczupu
• łyż¬eczka słodkiej papryki w proszku
• posiekany mały ząbek czosnku
• łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
• sól
• pieprz

Sposób przygotowania

1. 3 łyżki oleju połącz z keczupem, papryką, czosnkiem, ziołami, szczyptą soli i pieprzu.

2. Połową bejcy posmaruj udka, ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika.

3. Piecz 35 minut w temp. 200°C, aż pałeczki mocno się zrumienią.

4. W trakcie pieczenia udka smaruj pozostałą bejcą.

5. Cukinię opłucz, pokrój nożykiem szczelinowym w długie plasterki.

6. Podduś na pozostałym oleju, dopraw solą i pieprzem.

7. Na talerzu ułóż podduszoną cukinię, a na nią przełóż udka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation