Kuchnia

łasuchowo

3 naturalne, smaczne herbaty na jesienne wieczory :) | Life Manager-ka

Herbata z jabłkiem

Pijecie? Ja nigdy nie wpadłam na to, aby dodać jabłko do herbaty! Dopiero jakiś czas temu spróbowałam takiego połączenia u cioci i nastąpiło olśnienie ;). Do takiej herbaty można dodać też cynamon, ale to zależy czy lubicie tę przyprawę w napojach. Po wypiciu herbaty jabłko można zjeść – takie gotowane jabłko bardzo mi się kojarzy z dzieciństwem i wakacjami u dziadków na wsi :)

Herbata z pomarańczą i imbirem

U mnie tym razem padło na zieloną, ale czarna też jest ok. Dodatkowo – ta herbata aż się prosi aby posłodzić ją miodem, ale ja często z tego rezygnuję, bo wtedy musiałabym ją najpierw trochę przestudzić. Jednak wolę gorącą, a słodzoną ksylitolem ;)

Herbata z malinami, goździkami i pomarańczą

Inspirowana „goździkówką” Grycana. Kiedyś piłam ją z syropem malinowym, ale nie mam akurat w domu żadnego malinowego soku/syropu o „czystym” składzie. Postawiłam więc na maliny mrożone. Goździki najlepiej zalać wrzątkiem w osobnym naczyniu, przykryć i odstawić na trochę aby zrobił się z nich napar. Dopiero to dolewamy do herbaty. Pomarańcza to dodatek opcjonalny – ja lubię :).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation