Kuchnia

Na Impreze&Przekąski

Sałatka nasza ulubiona

Składniki:
mix sałat
rukola
1/2 opakowania śliwek bez pestek
200ml czerwonego wina
2 łyżki mąki
4 łyżki cukru
2 łyżki oleju
400g wątróbki drobiowej
1 granat
80g płatków migdałów
Na rozgrzaną, suchą patelnię wsypujemy płatki migdałów, prażymy na złoto często mieszając. Po uprażeniu przesypujemy na papier i pozostawiamy do ostygnięcia. Na patelnię wsypujemy cukier, gdy zacznie się karmelizować wsypujemy śliwki, zalewamy winem i dusimy około 20 minut.
W między czasie na talerzu układamy mix sałat. Następnie smażymy wątróbkę oprószoną w mące i układamy na sałacie. Całość polewamy sosem śliwkowym, posypujemy płatkami i ziarnami granatu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation