Kuchnia

JEDZONKO RÓŻNE

Przepis na Gulasz słodko-kwaśny - Obiading.pl

Przepis na Gulasz słodko-kwaśny - Obiading.pl

Składniki:

kilogram mięsa (łopatka, karkówka lub szynka)
2 cebule
majeranek
przyprawa Warzywko lub Vegeta
pieprz
przyprawa do gulaszu
margaryna (3/4 kostki, około 150 gram)
sos słodko-kwaśny
Gulasz to jedno z najbardziej popularnych dań goszczących na polskich stołach. To bardzo syta i smaczna propozycja obiadowa, jakiej naprawdę trudno się oprzeć. Ale czy gulasz musi być przygotowywany tylko i wyłącznie według tradycyjnej receptury? Co powiecie, na małą odmianę i eksperyment smakowy? Proponujemy gulasz słodko-kwaśny – połączenie, które na pewno pozytywnie Was zaskoczy!

Przepisów na gulasz jest mnóstwo, ale z reguły wszystkie skupiają się według tradycyjnej receptury babci, cioci czy mamy. Polacy lubią to, co tradycyjne, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi wprowadzić w kuchni czegoś nowego prawda? Jeśli macie ochotę na kuchenne rewolucje i metamorfozę, przejrzyjcie nasz przepis na gulasz słodko-kwaśny, który z pewnością Wam się spodoba. Połączenie tradycji i innowacyjności może okazać się przyjemne w doznaniach…

Etap 1: Zaczynamy od przygotowania produktów. Mięso i cebulę kroimy w kostkę. Następnie na głębokiej patelni bądź w brytfance przeznaczonej do tego rodzaju dań rozpuszczamy margarynę.
Etap 2: Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i cebulę. Dodajemy przyprawę do gulaszu, pieprz, Warzywko lub Vegetę oraz majeranek. Mięso z cebulą i przyprawami smażymy aż do uzyskania miękkości. W razie potrzeby dodajemy więcej przypraw bądź podlewamy wodą, aby się dusiło. Gulasz powinien gotować się co najmniej godzinę.

Etap 3: W trakcie gotowania gulaszu, możemy zająć się przygotowaniem sosu słodko kwaśnego. Najlepiej, jeśli sos zostanie wykonany samodzielnie – możecie skorzystać z naszego przepisu na sos słodko-kwaśny.
Etap 4: Kiedy gulasz i sos jest przygotowany, przechodzimy do ich wymieszania. Do gulaszu dodajemy sos słodko-kwaśny i mieszamy na małym ogniu aż do stworzenia jednolitego sosu. Gulasz można podawać z makaronem, ryżem, kaszą lub ziemniakami – wedle uznania.

Zaciekawiła Was nowa odsłona gulaszu? Chcecie spróbować jak smakuje gulasz słodko-kwaśny? A więc do dzieła! Jeśli lubicie tradycyjne i orientalne smaki, to dla Was idealne rozwiązanie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation