Kuchnia

Mięsa

niebo na talerzu: Pierś z kurczaka rolowana z wędzonym boczkiem

składniki:

- dwie piersi z kurczaka
- 8- 10 cienkich plasterków wędzonego boczku
- sól, pieprz, szczypta chilli, trochę rozmarynu i czerwonej, słodkiej papryki
- olej do smażenia
- kilka suszonych śliwek lub oliwek ( nie miałam, ale żałuję:)

Mięso pokroić wzdłuż na paski grubości ok. 3-4 mm. Plasterki boczku, jeśli szerokie, przekroić wzdłuż na pół. Oprószyć wszystko przyprawami i najlepiej zostawić w lodówce na godzinę, dwie (ja nie miałam czasu i tak wyszło pysznie). Pasek kurczaka zwinąć w ślimak dookoła oliwki lub śliwki, owinąć boczkiem, znów paskiem kurczaka, boczkiem itd. w zależności od tego jak dużą porcję chce się uzyskać. Spiąć roladkę szpikulcem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation