Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

ciasta

Szybki blok czekoladowy

Składniki:
400g herbatników
200g orzechów włoskich
200g masła
100g cukru
3 łyżki kakao
100ml mleka

Sposób przygotowania:
Herbatniki i orzechy połamać na małe kawałki i razem wymieszać. (Można je włożyć do woreczka do mrożenia i przy pomocy wałka połamać, tylko nie za drobno).
Mleko, cukier i kakao wymieszać i zagotować. Dodać masło i rozpuścić je ciągle mieszając. Masę dodać do herbatników i orzechów i dobrze wymieszać.
Masę wyłożyć na folię spożywczą i uformować w kształcie wałka, zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na co najmniej 2 godz. (Zrobiłam 2 mniejsze wałeczki).
Gdy masa będzie twarda, pokroić nożem na plasterki.

SMACZNEGO!

źródło: domowe-wypieki.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation