Kuchnia

kulinaria

Faszerowane pieczarki

Składniki:

12 pieczarek
0,5 cebuli
1 łyżeczka parmezanu (opcjonalnie)
pół kromki chleba pokrojonej na mniejsze kawałki
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka świeżego koperku
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180°C.
Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z okruszkami chleba, startym serem, posiekaną cebulą i doprawić do smaku.
Wnętrza kapeluszy skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem a następnie wypełnić przygotowanym wcześniej farszem.
Pieczarki położyć na papierze do pieczenia, posypać świeżym koperkiem i wstawić do piekarnika na 10-12 minut aż nabiorą złocistego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation