Kuchnia

Some Sweet

Ciasto marchwiowe

Składniki
1 i 1/4 szkl. oleju
4 jaja
2 szkl. drobno utartej marchewki (4 średnie marchewki)
2 szkl. mąki
2 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
orzechy
rodzynki

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min.

Polewa:
150g serka naturalnego/śmietankowego ( w kubeczku: Almete, Delikatny, Turek)
5 łyżek masła (ja daję zawsze mniej :P ok 3 łyżek)
Łyżka śmietany
Szklanka cukru pudru
Kilka kropel esencji waniliowej

Wszystkie składniki połączyć (ja wszystko blenderuję w misce i gotowe :-) ale wszystkie składniki muszą być w pokojowej temperaturze. Wtedy masa będzie bez maślanych grudek :P). Smarować zimne ciasto.

Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation