Kuchnia

surówki

Surówka z młodej kapusty z marchewką i kalarepką - przepis

Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 marchew (dałam dwie)
1 kalarepa
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżka majonezu
4-5 łyżek jogurtu naturalnego (dałam dwie łyżki gęstego jogurtu greckiego)
sól, pieprz
od siebie dodałam dwa ząbki czosnku
Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą i pieprzem i odstawić na kilka minut. Marchew i kalarep obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę drobno posiekać. Wszystkie warzywa umieścić razem w misce. Jogurt połączyć z majonezem i przeciśniętym czosnkiem, doprawić do smaku. Sosem polać warzywa. Wymieszać. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation