Kuchnia

.Muffiny, cupcakes

Babeczki jogurtowe

Przepis na ok. 8 babeczek
babeczki jogurtowe

babeczki jogurtowe

125 g jogurtu naturalnego o temp. pokojowej
2 duże jajka o temp. pokojowej
75 g roztopionego masła
150 g mąki pszennej
125 g drobnego cukru
szczypta soli
pół łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki kakao ( lub skórka starta z 1 cytryny)



Jogurt, jajka i masło mieszamy trzepaczką po czym dodajemy resztę składników. Całość mieszamy aby nie było grudek i wypełniamy foremki do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni od 20-30 minut do momentu aż patyczek po włożeniu będzie suchy. Po ostudzeniu babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation