Kuchnia

zdrowo

Zupa makrobiotyczna z płatkami jaglanymi | gotuj zdrowo!
Składniki na 2-4 osoby

1-2 marchewki
200g dyni (opcjonalnie)
1 korzeń pietruszki
1 cebula
150g białej kapusty
świeży imbir (plasterek)
2 daktyle bez pestek
natka pietruszki
1/2 szklanki płatków jaglanych
1 litr wody mineralnej

Przygotowanie:

Do wrzątku w garnku dodajemy 2 daktyle bez pestek, plasterek świeżego imbiru i następnie pokrojoną dynię, marchewkę, korzeń pietruszki, cebulę, tak aby warzywa lekko wystawały nad wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut.

Do gorącej zupy dodajemy płatki jaglane lub ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną. Serwujemy z natką pietruszki.

Na zdrowie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation