Kuchnia

Sałatki, surówki

Gotuj Się Kto Może: Surówka z roszponki
Składniki potrzebne do przygotowania surówki z roszponki:

125g roszponki,

3 niewielki pomidory,

pęczek szczypiorku,

garść płatków migdałowych,

pół łyżeczki bazylii,

1 łyżka octu balsamicznego,

2 łyżki oliwy extra vergine,


Sposób przygotowania:

Roszponkę i szczypiorek płuczę i osuszam, pomidory parzę wrzątkiem i obieram ze skórki. Płatki migdałowe prażę na patelni lub w piekarniku do momentu, aż staną się rumiane. Siekam szczypior, pomidory kroję w ósemki. Przygotowuję sos mieszając ocet balsamiczny, oliwę i bazylię. Łączę ze sobą wszystkie składniki i zalewam sosem, mieszam delikatnie i surówka gotowa.

ŻYCZĘ SMACZNEGO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation