Kuchnia

Przepisy

Gołąbki z kaszą jaglaną i grzybami

Składniki
1 kapusta(włoska/biała)

15 dag suszonych grzybów

4 szklanki kaszy jaglanej

8 szklanek wody

oliwa

2 duże cebule

sól, pieprz

Kapustę blanszujemy w osolonej wodzie, po kolei zdejmujemy odchodzące liście.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oliwie na złoty kolor.

Grzyby obgotowujemy, gdy są gotowe drobno kroimy.

Kaszę zalewamy wodą, gotujemy na małym ogniu, do momentu ,aż kasza wciągnie całą wodę.

Składniki farszu łączymy ze soba dodajac sól i pieprz.

Zawinięte gołąbki układamy ciasno w naczyniu, zalewamy do połowy wywarem z grzybów i zapiekamy.

Tym sposobem można przygotować również gołąbki z kaszy gryczanej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation