Kuchnia

Fit be the hit !

Makaron z brokułami i rzodkiewką w sosie serowym
Składniki (1 porcja):

makaron pełnoziarnisty 100g
kilka różyczek brokuła
3 rzodkiewki
szczypiorek
2 łyżki serka topionego
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka margaryny miękkiej
zioła prowansalskie
odrobina soli do makaronu bądź bez soli (ser daje słony smak)

Wykonanie:

Makaron gotujemy ze szczyptą soli i kroplą oleju. Brokuła dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy, i gotujemy około 5 minut do miękkości. Rzodkiewkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuszczamy margarynę oraz ser topiony, dodajemy ziół prowansalskich, zdejmujemy z ognia i mieszamy z jogurtem naturalnym.
Łączymy makaron z sosem i warzywami, posypujemy szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation